Lymfoedeem Therapie: Het Herstellen van Evenwicht in het Lymfestelsel

Bij Huidpraktijk Noordwijk begrijpen we dat lymfoedeem een uitdagende aandoening is die het dagelijks leven van cliënten kan beïnvloeden. Onze uitgebreide lymfoedeem therapie omvat een scala aan gespecialiseerde benaderingen, waaronder de integratie van endermotherapie. Deze combinatie van behandelingen richt zich op het verminderen van vochtophopingen, het verbeteren van lymfedrainage en het herstellen van het evenwicht in het lymfestelsel.

Belangrijkste Aspecten van Lymfoedeem Therapie met Endermotherapie:

 1. Manuele Lymfedrainage (MLD):
  • Manuele lymfedrainage is een zachte massage-techniek die gericht is op het stimuleren van de lymfestroom. Onze ervaren therapeuten passen specifieke handgrepen toe om het vastzittende vocht in het lymfestelsel te mobiliseren en te verplaatsen.
 2. Compressietherapie:
  • Compressietherapie omvat het gebruik van speciale drukverbanden of compressiekleding om de afvoer van lymfevocht te bevorderen. Deze compressie helpt bij het verminderen van zwelling en ondersteunt de effectiviteit van manuele lymfedrainage.
 3. Endermotherapie:
  • Endermotherapie is een geavanceerde vorm van mechanische massage die wordt uitgevoerd met behulp van een speciaal apparaat. Het apparaat maakt gebruik van gecontroleerde rol- en zuigbewegingen om de huid en het onderliggende weefsel te mobiliseren, wat de lymfedrainage kan bevorderen en de bloedcirculatie kan verbeteren.
 4. Oefentherapie:
  • Oefentherapie is gericht op het bevorderen van beweging en het stimuleren van de spieren, wat kan bijdragen aan een betere lymfedrainage. Onze therapeuten ontwikkelen aangepaste oefenprogramma’s om de mobiliteit te vergroten en het risico op verdere oedeemvorming te verminderen.
 5. Ademhalingsoefeningen:
  • Gerichte ademhalingsoefeningen kunnen de lymfecirculatie stimuleren en helpen bij het verminderen van vochtophoping. Deze oefeningen worden vaak geïntegreerd in het behandelplan om de algehele effectiviteit te vergroten.

Voordelen van Lymfoedeem Therapie met Endermotherapie:

 • Gerichte Mechanische Stimulatie: Endermotherapie biedt gerichte mechanische stimulatie van de huid en het onderliggende weefsel, wat de lymfecirculatie kan optimaliseren.
 • Vermindering van Zwelling: De combinatie van endermotherapie met traditionele methoden draagt bij aan een effectievere vermindering van zwelling en vochtophopingen.
 • Verbeterde Lymfedrainage: Endermotherapie kan de lymfedrainage verbeteren door middel van gecontroleerde massagebewegingen, waardoor een betere afvoer van vocht mogelijk is.
 • Comfortabele Ervaring: Endermotherapie is over het algemeen comfortabel en kan een ontspannend effect hebben op de behandelde gebieden.

Bij Huidpraktijk Noordwijk streven we ernaar om lymfoedeemcliënten te voorzien van zorg op maat, waarbij we gebruikmaken van geavanceerde therapieën zoals endermotherapie om hun welzijn te bevorderen. Onze ervaren therapeuten werken samen met cliënten om een persoonlijk behandelplan te ontwikkelen dat is afgestemd op hun unieke behoeften en doelen.