Een gezichtsbehandeling speciaal voor de man hebben wij in de salon ontworpen. Hydraterend, mild, matterend en speciaal voor de man samengesteld.

Wist je dat de mannenhuid op een aantal vlakken totaal anders is dan die van een vrouw? Als gevolg van het mannelijke hormoon testosteron is de mannenhuid gemiddeld 20% dikker dan die van een vrouw. Ditzelfde hormoon zorgt ervoor dat de talgklieren van mannen meer talg produceren, wat maakt dat de mannenhuid ook vetter is en sneller puistjes en mee-eters zal vertonen. Een gezichtsbehandeling speciaal voor de man is dan ook niet zomaar.

Een ander belangrijk verschil tussen de huid van de man en de vrouw is de dichtheid van de collageenvezels, die zorgen voor de stevigheid van de huid. Dat maakt dat tekenen van huidveroudering zoals rimpels zich minder snel voordoen bij een man dan bij een vrouw. Hierdoor heeft de gezichtsbehandeling voor de man dus niet als doel extra collageen en elastine aan te maken. Maar de mannenhuid is wel gevoeliger dan die van een vrouw, waardoor je dus zorgvuldig met de keuzes van ingrediënten en werkstoffen om moet gaan. De onderhuidse vetlaag is minder dik waardoor de huid sterker reageert op prikkels en ook gevoeliger is voor pijn of weersomstandigheden. Daarom houden wij er ook rekening mee dat het verwijderen van meëeters en ingroeiende haren om milde en zo zacht mogelijke manier plaats vindt. Ook verklaart dat waarom mannen sneller verbranden in de zon dan vrouwen. Mannen hebben ook meer haarvaatjes en zenuwuiteinden in de huid en de doorbloeding is sterker. Bovendien is de zweetproductie van de man groter. De huid kan dus sneller uitdrogen bij verdamping. Daarom hebben wij een speciale behandeling voor de mannenhuid die hydrateert, mild is en helemaal afgestemd op de huid van de man.

Wij hebben onder andere de volgende behandelingen:

  • Intake met huidscan
  • Quick Clean Up
  • Stay in Shape Facial
  • Maximizing Facial
  • Boost & Relax Facial