Fasciatechniek na Borstkanker: Zachte Aanraking voor Helend Herstel

De fasciatechniek is een zachte, specifieke massagetechniek die na borstkankerchirurgie kan worden toegepast om het herstel van het fasciale weefsel te bevorderen. Deze benadering richt zich op het stimuleren van het myofasciale systeem, dat bestaat uit spieren en het omliggende bindweefsel (fascia). Na een borstoperatie kan deze techniek gericht zijn op het verlichten van ongemak, het bevorderen van mobiliteit en het ondersteunen van het algehele welzijn van de patiënt.

Belangrijkste Voordelen van de Fasciatechniek na Borstkanker:

 1. Verlichting van Spanning en Oncomfortabele Sensaties:
  • De fasciatechniek kan helpen bij het verminderen van spanning en ongemak in het myofasciale systeem, waardoor de patiënt verlichting ervaart.
 2. Verbeterde Mobiliteit en Flexibiliteit:
  • Door gerichte technieken toe te passen, kan de fasciatechniek de mobiliteit en flexibiliteit van het getroffen gebied verbeteren.
 3. Stimulatie van de Bloedcirculatie:
  • De massagebewegingen bevorderen de bloedcirculatie, wat bijdraagt aan een gezonde genezing en het verminderen van zwelling.
 4. Bevordering van Lymfedrainage:
  • Door het myofasciale systeem te stimuleren, kan de fasciatechniek ook de lymfestroom bevorderen, waardoor eventuele zwelling wordt verminderd.
 5. Ondersteuning van Littekenweefselherstel:
  • Gerichte massage kan helpen bij het versoepelen en bevorderen van het herstel van littekenweefsel na borstkankerchirurgie.

Hoe de Fasciatechniek wordt Uitgevoerd:

 1. Gentle Glide Technieken:
  • De therapeut past zachte glijdende technieken toe op het myofasciale systeem om de mobiliteit te bevorderen.
 2. Myofasciale Release:
  • Gerichte myofasciale release wordt gebruikt om vastzittende of gespannen gebieden te ontspannen en de doorbloeding te verbeteren.
 3. Zachte Kneedtechnieken:
  • Zachte knedingen worden gebruikt om spanning in het fasciale weefsel te verminderen en het algehele comfort te vergroten.
 4. Ademhalingstechnieken:
  • De patiënt wordt aangemoedigd om rustig te ademen tijdens de fasciatechniek, wat kan bijdragen aan ontspanning.

Individuele Aanpak en Comfort:

De fasciatechniek na borstkanker bij Huidpraktijk Noordwijk wordt individueel aangepast aan de behoeften van elke patiënt. Onze ervaren therapeuten begrijpen de gevoeligheid rondom postoperatieve zorg en streven ernaar om een veilige, comfortabele en helende omgeving te bieden. Met deze zachte aanraking ondersteunen we vrouwen in hun reis naar herstel en welzijn na borstkanker.