Endermotherapie bij Lymfoedeem: Een Innovatieve Benadering voor Optimaal Herstel

Bij Huidpraktijk Noordwijk streven we ernaar om onze cliënten te voorzien van geavanceerde behandelingen die bijdragen aan hun algehele welzijn. Endermotherapie is een innovatieve benadering die effectief kan worden ingezet bij de behandeling van lymfoedeem. Deze niet-invasieve techniek maakt gebruik van gecontroleerde mechanische massage om de lymfestroom te bevorderen, zwelling te verminderen en het herstelproces te ondersteunen.

Belangrijke Aspecten van Endermotherapie bij Lymfoedeem:

 1. Milde en Gerichte Mechanische Massage:
  • Endermotherapie maakt gebruik van een geavanceerd apparaat met rollende en zuigende bewegingen. Deze milde mechanische massage is gericht op het stimuleren van de lymfestroom zonder het weefsel te beschadigen.
 2. Bevordering van Lymfestroom:
  • De gecontroleerde massagebewegingen van endermotherapie helpen bij het verminderen van stagnatie in het lymfestelsel. Hierdoor kan lymfevocht efficiënter worden afgevoerd, wat essentieel is bij de behandeling van lymfoedeem.
 3. Verbetering van Bloedcirculatie:
  • Naast het bevorderen van de lymfestroom draagt endermotherapie bij aan een verbeterde bloedcirculatie. Dit kan bijdragen aan het verminderen van zwelling en het versnellen van het herstel.
 4. Verzachting van Bindweefsel:
  • Endermotherapie kan het bindweefsel verzachten, wat vooral gunstig is bij lymfoedeem waar sprake is van verstijfd weefsel. Dit vergemakkelijkt de afvoer van lymfevocht.
 5. Verbetering van Huidconditie:
  • De massagebewegingen van endermotherapie dragen bij aan een verbeterde elasticiteit en tonus van de huid. Dit kan het algehele uiterlijk van de huid verbeteren en het comfort van de cliënt vergroten.

Toepassingen van Endermotherapie bij Lymfoedeem:

 1. Primaire Lymfoedeem:
  • Endermotherapie kan effectief worden toegepast bij primaire lymfoedeem, waarbij het lymfestelsel aangeboren onvolkomenheden vertoont.
 2. Secundair Lymfoedeem:
  • Na chirurgische ingrepen, zoals bij borstkankerbehandelingen waarbij lymfeklieren worden verwijderd, kan endermotherapie het herstel bevorderen en lymfoedeem verminderen.
 3. Posttraumatisch Lymfoedeem:
  • In gevallen van posttraumatisch lymfoedeem, bijvoorbeeld na ernstige verwondingen, kan endermotherapie helpen bij het verminderen van zwelling en het herstellen van normale lymfestroom.
 4. Ondersteuning van Compressietherapie:
  • Endermotherapie kan een waardevolle aanvulling zijn op compressietherapie, waarbij het de effectiviteit van compressie kan versterken door het weefsel voor te bereiden en te verzachten.

Voordelen van Endermotherapie bij Lymfoedeem:

 1. Vermindering van Zwelling:
  • Endermotherapie is effectief gebleken bij het verminderen van zwelling bij lymfoedeemcliënten, wat leidt tot een verbeterde functionaliteit en esthetiek.
 2. Verbeterde Lymfestroom:
  • De gecontroleerde mechanische massage van endermotherapie bevordert de lymfestroom, wat cruciaal is voor het verminderen van lymfoedeem.
 3. Verzachting van Bindweefsel:
  • Cliënten ervaren vaak een verzachting van het verstijfde bindweefsel, wat de mobiliteit kan vergroten en ongemak kan verminderen.
 4. Verbetering van Huidconditie:
  • Endermotherapie draagt bij aan een verbeterde huidconditie, waardoor cliënten niet alleen fysieke verlichting ervaren maar ook esthetische voordelen.

Bij Huidpraktijk Noordwijk zetten we endermotherapie in als onderdeel van een uitgebreid behandelplan voor lymfoedeemcliënten. Onze gespecialiseerde therapeuten passen deze geavanceerde techniek toe met aandacht voor de unieke behoeften van elke cliënt, met als doel het bereiken van duurzame resultaten en het bevorderen van hun algehele welzijn.