Elektrisch ontharen wordt toegepast bij overmatige haargroei in het gelaat of op het lichaam. Het is een geschikte methode om rode, blonde of grijze haren definitief te verwijderen. Iets wat met laser- of IPL-ontharing niet mogelijk is. Ook gepigmenteerde (zwart, bruin en donkerblonde) haren zijn met elektrisch ontharen te behandelen. Wij bij Huidpraktijk Noordwijk werken met de meest geavanceerde Apilus Senior 3G met 160 mogelijke programma’s, waardoor de behandeling op iedere patiënt kan worden afgestemd. Hierdoor is de behandeling het effectiefst en meest pijnloos.

Bij elektrisch ontharen wordt een dunne naald in de haarschacht gebracht. Aan de punt van deze naald wordt een warmte ontwikkeld door middel van stroom. De kiemcellen in de haarfollikel worden vernietigd en de haar wordt beschadigd. Hierdoor laat de haar los. Vervolgens wordt deze met een pincet verwijderd. Op deze manier worden de haren één voor één behandeld.

Haren doorlopen een groeicyclus met verschillende fases. In de groeifase zit de haar nog vast in de haarwortel en is de behandeling het effectiefst. Niet alle haren zijn op hetzelfde moment in dezelfde groeifase. Aan de buitenkant van het lichaam is niet zichtbaar welke haren zich in de groeifase bevinden. Daarom moet een haar vaak meerdere keren behandeld worden.

De behandeling

Het is belangrijk dat u de haren vooraf niet zelf meer epileert of harst. Tussen de behandelingen kunt u wel scheren, knippen of een ontharingscrème gebruiken, zolang er op de dag van behandelen korte haren aanwezig zijn.

Na de behandeling

Na de behandeling zal de huid rood en geïrriteerd aanvoelen. Dit trekt binnen enkele uren weg. Als dit niet het geval is kunt u thuis zelf de huid koelen. Een saunabezoek en hete baden of douchen wordt afgeraden op de dag van de behandeling, omdat de warmte hierdoor in de huid aanwezig blijft. Vermijd fel zonlicht binnen 48 uur na de behandeling en ga niet onder de zonnebank, want dit kan leiden tot pigmentverschuivingen. Smeer het behandelde gebied de eerste dagen na de behandeling in met een zonnebrandcrème (SPF 30 of hoger) om dit te voorkomen.

Voor prijzen, meer informatie of vragen kunt u altijd contact opnemen met de huidspecialist.