Peelings zijn een veelzijdige en effectieve behandelingsoptie voor het aanpakken van acne op verschillende niveaus en intensiteiten. Afhankelijk van de ernst van de acne en de individuele huidconditie kan worden gekozen voor verschillende soorten peelings:

1. Oppervlakkige Peelings:
Deze peelings bevatten milde zuren zoals glycolzuur of salicylzuur. Ze richten zich op de bovenste huidlagen, exfoliëren zachtjes de dode huidcellen, verminderen overtollige talgproductie en verkleinen de poriën. Deze oppervlakkige peelings zijn geschikt voor milde acne en kunnen helpen bij het verbeteren van de huidtextuur en het verminderen van mee-eters en puistjes.

2. Medium Peelings:
Medium peelings bevatten sterkere zuren met hogere percentages en een lagere pH-waarde. Ze dringen dieper door in de huidlagen en zijn effectiever bij het verminderen van ontstekingen, het verminderen van littekens en het verwijderen van diepere mee-eters. Deze peelings kunnen worden gebruikt bij matige tot ernstige acne en vereisen vaak een iets langere hersteltijd.

3. Diepe Peelings:
Diepe peelings zijn intensiever en worden meestal uitgevoerd met zeer krachtige zuren en combinaties van zuren. Ze dringen diep door in de huid en zijn effectief bij het verminderen van ernstige acne, het vervagen van littekens en het verbeteren van de huidtextuur. Vanwege de diepgaande werking vereisen diepe peelings een aanzienlijke hersteltijd en kunnen gepaard gaan met meer bijwerkingen.

Elk type peeling heeft zijn eigen voordelen en geschiktheid voor verschillende acnecondities. Het is essentieel daarom erg belangrijk deze behandelingen bij ons als professionele acnetherapeuten en huidtherapeut te laten uitvoeren. Dit om zeker te zijn dat de juiste peeling op de juiste manier wordt uitgevoerd.

Peelings kunnen ook worden aangevuld met andere behandelingen om het beste resultaat te bereiken. Gecombineerde benaderingen met uitreinigen, lasertherapie of aanvullende huidverzorgingsregimes kunnen helpen bij het maximaliseren van de effectiviteit van de peelings en het verbeteren van de algehele huidconditie, terwijl tegelijkertijd acne effectief wordt aangepakt.