Sabrina is Acnespecialist sinds 2013 heeft inmiddels de Acnemodules van HBO Huidtherapie ook behaald en is dan ook in het bezit van de juiste diploma’s om behandelingen te doen die vergoed worden via uw aanvullende zorgverzekering. Wilt je weten wat zij voor jouw kan beteken? Boek dan een gratis en geheel vrijblijvende intake in via onze online agenda, bel 071-3613570 of mail info@huidpraktijknoordwijk.nl

Wij zijn gespecialiseerd in de Acnehuid.

Acné is erg vervelend en kan door verschillende oorzaken ontstaan. Denk hierbij aan hormonen, verkeerde voeding, voeding waar men intolerant voor is en verkeerde thuisproducten. Ook make-up gebruik, het dragen van helm, mondkapje of pet, veel zitten in bijvoorbeeld een auto en aanwezigheid in warme ruimte zijn voorbeelden. Door een goede huidscan en screening proberen wij samen de oorzaak of trigger te ontdekken. Het behandelen van acné vergt een specialistische opleiding en daardoor worden de behandelingen vergoed door de meeste aanvullende verzekeringen. Wij zorgen dat er zo min mogelijk schade aan de huid ontstaat en de acnebacterie onderdrukt word.

Voor we starten met behandelen vind er eerst een gratis en geheel vrijblijvende intake plaats. Wil je starten dan begin je eerst met de geadviseerde thuisproducten en na 2 weken kunnen we starten met behandelen. De thuisverzorging en producten bepalen 70% van het eind resultaat.

Wij bieden de volgende behandelingen

Uitreinigen van de huid (30min) €35,-

Deze behandeling is puur gebaseerd als basis om de volledige huid uit te reiniging. Dit wil zeggen dat alle onzuiverheden (blackheads, whiteheads en overtollig talg) worden verwijderd. Dit om ontstekingen te voorkomen.


Acne Facial (45min) € 55,-

Tijdens deze behandeling wordt gebruik gemaakt van een combinatie van BHA (salicylzuur) en AHA (glycolzuur). Het salicylzuur werkt remmend op de talgklieren en zorgt ervoor dat de poriën gezuiverd worden. Glycolzuur zorgt voor exfoliatie van de dode huidcellen en voor celvernieuwing. Deze tweeledige werking zorgt voor een grondig gereinigde huid tot in de diepere huidlagen, waardoor er verbetering optreedt bij bestaande ontstekingen en nieuwe ontstekingen minder snel kunnen ontstaan. De voorbereidende exfoliatie waarbij een combinatie wordt gebruikt van enzymen en zuren maakt deze behandeling vernieuwend en geeft een unieke ervaring.

Indicaties:

  • acne-gevoelige huid
  • actieve acne
  • vette huid
  • verwijde poriën
  • huid in totale disbalans

Acne Peeling I (45min) €82,50

Een peelbehandeling die actieve acne uitschakelt, roodheid verminderd en een egale huid creëert. Een peeling is een product die zorgt dat dode huidcellen los worden gemaakt (exfoliëren) en de huid zichzelf gaat vernieuwen

Voordelen

  • Verminderd roodheid
  • Verminderd alle vormen van acne
  • Verminderd de grove poriënstructuur
  • Ontstekingsremmend
  • Hydrateert optimaal

Ook bieden wij behandelingen tegen Acnelittekens.

Oorzaak Acne

Acne berust op een ontsteking van de huid rondom de talgklieren. Bij het ontstaan van acne spelen verschillende factoren een rol. In de meeste gevallen begint acne in de puberteit, wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat. De talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst worden groter en produceren meer huidsmeer of talg, die bovendien dikker is van samenstelling. Indien er te veel talg wordt afgescheiden, kan de talg zich ophopen en kan de uitvoergang van de talgklier verstopt raken. Deze talgophopingen worden mee-eters of comedonen genoemd. Er zijn oppervlakkige mee-eters en meer onderhuids gelegen mee-eters. De talgophoping wordt nog versterkt door toegenomen verhoorning van de uitvoergang van de talgklier, waardoor deze nauwer wordt. In de talgklieren bevindt zich de Probioni bacterie, die de talg omzetten in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte talgklier steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkels en puistjes.